2012. április 30., hétfő

Nyaralás előtt...

Nyílván a rendszeres olvasóknak - de a kevésbé rendszereseknek is - feltűnt, hogy már jóideje nem "írogattam" semmit a blogra, pedig számos posztnál folytatást, vagy a téma részletezését igértem. Mielőtt ezért bárki ráncolná a homlokát, vagy esetleg kellemetlen hangvételű mailt küldene nekem, a következőket szeretném közölni:  sajnos mostanában nem sok időm van posztolgatni, ugyanakkor türelmem sincs hozzá túlzottan. No ez nem mintha a kiégés első jele lenne, csak éppen aki végzett hasonló ismeretterjesztő tevékenységet, mint jómagam, az tudja, hogy itt a szakmai korrektség és a hitelesség elsőrangú követelmény - márpedig ezt nem mindenki tartja be tapasztalataim szerint, de nem akarok ujjal mutogatni... Sok dolgot tudok a világűrről és kutatásáról, de természetesen nekem is utána kell néznem bizonyos infóknak, frissítenem kell. Ez pedig hosszadalmas munka, főleg, ha törekszünk a hitelességre.
Ugyanakkor a blogon kívül igyekszem minél több fronton "terjeszteni az Igét":-) Így például nagyobb űr-eseményeknél szoktam írni a helyi napilapba is, most pl. az Űrhajózás Napja (április 12-e) alkalmából az aktuális lapszámban jelent meg cikkem "Nincs szebb a mi kék bolygónknál" címmel - igaz, ezt a címet nem én, hanem a rovatvezető adta neki.  Ez az írás az alábbi címen érhető el online változatban "A luxusturizmussá szelídült világpolitika " címmel: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/ember-az-urben-a-luxusturizmussa-szelidult-vilagpolitika-437195 .
Emellett megkezdtem egy könnyedebb formáját választani a blogolásnak, hiszen az alábbi oldalon már elérhető saját képtáram első albuma, bár még csak néhány képpel: http://xfree.hu/keptar.tvn?f=vargaspace .
Ugyanakkor tervbe vettem a saját "szakmai" honlap létrehozását is a közeli jövőben, és még sok más egyéb űr-dologgal foglalkozom, de ezekről egyelőre nem árulnék el többet. Ami pedig ezt a blogot illeti, egy darabig csak kozmetikai jellegű változások várhatók. Hiszen a nyár itt van, és aki teheti, egy kicsit nyaral is. Terveim szerint én is így teszek. Ezúton kívánok mindenkinek kellemes nyaralást, de rossz idő esetén, ha tehetitek, ne feledkezzetek meg a Varga Űrközpontról és a képtárról sem (l. lájkok és megosztás címszó...).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése